I dagens samhälle pratar man mycket om stress. Vi är ständigt uppkopplade, även när vi kommer hem, och tar oss inte tiden för återhämtning. Vi är inte medvetna varken om oss själva eller vad som sker runt omkring oss. Vill du bli mer medveten och även stärka din självkänsla är yoga ett väldigt bra alternativ. För det första är det skönt att ha en stund på dagen där du lägger ifrån dig mobilen och bara fokuserar på de yogaövningar du vill göra. Du kommer märka ganska snabbt att det ger ett helt annat välbefinnande.

Yoga är en slags träningsform där mycket fokus ligger på andning och långsamma rörelser. Du får alltså möjligheten att försvinna lite i dig själv. Till en början kan det kännas lite läskigt, särskilt med alla tankar som strömmar till huvudet. Det är långt ifrån ett vanligt träningspass där du verkligen tar ut dig. Ju mer du utövar yoga desto mer medveten kommer du att bli. Du kommer att lära känna din kropp på ett helt fantastiskt sätt och även bli bättre på att andas lugnt. Det i sin tur leder till att du blir bättre på att hitta harmoni och tackla svåra situationer.

En annan fördel med yoga som ligger inom samma område är att du får bättre kontroll på din kropp. Ju mer avancerade övningar desto större är skillnaden. Stressa inte utan lägg dig på en nivå som känns bra. Låt det ta sin tid och se yoga som något långsiktigt. Du väljer förstås själv hur ofta du vill yoga men det går att göra varje dag. Det finns pass och program som är så korta som 10 minuter. Bara den lilla stunden kommer att göra en stor skillnad.

Den andra punkten som hänger ihop mycket med den första handlar om ökad självkänsla. Om du blir mer trygg i dig själv genom yoga kommer du även få ett mycket bättre självförtroende. Eftersom du lär känna dig själv på ett helt annat sätt när du yogar kommer du enklare kunna hantera några av livets problem. Förhoppningsvis ger yogan dig ett helt nytt tankesätt och som en bonus kommer självförtroendet att höjas. Yogan ger också ett lugn som är otroligt viktigt för många människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *