Många upplever en förbättrad hälsostatus och välmående när de utför yoga. Men vissa klarar inte av att göra yoga av olika anledningar. En del föredrar att göra något mer fysiskt som skapar en bättre kontroll och som får tankarna att sakta ner genom att fokusera aktivt på något konkret.


Aktiv yoga – för den oroliga själen

Alla är olika när det kommer till träning, tankeverksamhet och allt däremellan. Därför är det inte en ”one size fits all” som gäller när det kommer till träning eller avslappningsövningar. Att utföra yoga och meditation kan se lätt ut och de flesta tar för givet att det är något som alla kan göra. De flesta kan visserligen utföra de fysiska bitarna i yoga, men alla uppskattar inte lugnet och att inte göra något mer aktivt. En del upplever att tankarna blir svårare att kontrollera och får snarare känslan av att bli mer stressade av den typen av övningar.

Aktiv yoga är en form av yoga som helt enkelt är aktiv. Man kan utföra aktiv yoga på flera sätt, men huvudsaken är att man gör något som man kan fokusera på medan man gör något aktivt, som att hamra och spika till exempel. Köp lite spik och skruv och sätt igång att spika och skruva i en gammal planka i trädgården för att se om det hjälper dig. Försök att fokusera på att vara närvarande och inte låta tankarna flyga iväg medan du gör det. En stor del av yoga inkluderar nämligen mindfulness som ska ha en avstressande effekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *