Har du bestämt dig för att börja med yoga? Grattis, det är en otroligt bra träningsform som gör underverk både fysiskt och psykiskt. Men vad ska man egentligen tänka på när man ska börja med yoga? Läs vidare för våra bästa tips.

Det är viktigt att du hittar en bra grupp och en bra instruktör som förmedlar en positiv energi. Du ska lämna yogastudion med en riktigt bra känsla. Är du helt ny på yoga är det viktigt att du hittar en instruktör som kan anpassa övningarna efter dina förutsättningar och får dig att känna dig trygg och avslappnad. Kom alltid i tid till lektionerna. Det kanske ses som en självklarhet men vi tycker ändå att det är värt att nämna.

De allra flesta studior tillåter dig att låna eller hyra mattor. Genom att göra det får du en bättre känsla över vilken matta du vill ha. För det skiljer sig mellan olika märken. Ha alltså inte för bråttom med att köpa en egen matta.

Visst kan det vara kul att köpa riktiga yogakläder men det är absolut inget tvång. Så länge du har bekväma kläder som du kan röra dig obehindrat i kommer det att gå bra. Ingen kommer titta på dig utan alla är fullt fokuserade med sina egna prestationer och övningar.

Andningen är en av grundpelarna i yoga. Tänk på att få in denna så fort som möjligt. Det är enkelt att man spänner sig och glömmer bort att andas. Var avslappnad och lyssna på instruktören så kommer den rätta andningen att komma.

Tänk inte på andra som kanske yogat längre än du, det här handlar bara om dig och din egen prestation. Gör alltid ditt bästa och följ din egen utveckling, det är det enda som räknas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *