Den första tiden som nybliven förälder är det lätt att du glömmer bort dig själv en aning. För att du ska orka vara en bra förälder är det bra om du lyckas hitta tid för den avslappning och mindfulness en stunds yoga ger. Med smarta hjälpmedel för din bebis kommer det att fungera bättre.

En liten bebis är ofta ganska krävande. Bäst är om du försöker passa på att ta din yogastund när ditt barn sover. Med rätt sorts bäddning i vagnen eller spjälsängen ökar du chanserna att ditt barn inte vaknar. Hos Candide hittar du mängder av smarta tillbehör till spjälsängen och vagnen. De har bland annat kuddar som förhindrar platt bakhuvud, men även ryggstöd som håller barnet i rätt position.

Få till en lugn yogastund

Varför är det då så viktigt att få den där egna stunden? Visste du att din andning är mycket viktig för din hälsa, något som yoga underlättar? När du är stressad andas du ofta snabbt och ytligt, vilket gör att du inte får tillräckligt med syre ned i lungorna. I förlängningen kan det ge huvudvärk och ångest. Ibland är det dock svårt att kunna nå den där avslappningen eftersom du spänner dig av rädsla för att ditt barn ska vakna. Då är det allra bästa om någon annan kan ta ansvar för barnet en stund, till exempel den andra föräldern. När barn är riktigt små passar det bäst att yoga under sovstunderna, men har du en lugn bebis som är nöjd med att ligga på golvet och titta på dig så fungerar det också bra. Ge till exempel stöd med en ergonomisk kudde och en skön madrass från Candide.

Yoga tillsammans med ditt barn

När ditt barn är lite äldre kan ni även börja yoga tillsammans. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga så kan det vara bra att besöka en yogastudio och få tips och råd, annars finns också en hel del pass att hitta på Youtube. Det finns även klasser där yoga och babymassage kombineras framgångsrikt. På så sätt får både förälder och bebis en skön och avslappnande stund.

Därför är yoga bra för föräldrar

Yoga är förstås bra på fler sätt än för andningens skull för föräldrar. När du fött barn är kroppen under återhämtning. Då är yoga en bra och skonsam träningsform som går utmärkt att anpassa efter din förmåga. Att ha ett litet barn innebär även en hel del lyft och bärande. Det är inte bara bebisen som ska bäras runt, plötsligt måste du baxa en tung vagn uppför trapporna. Det säger sig självt att kroppen blir ganska sliten av det. I yogan jobbar man med att skonsamt och ergonomiskt stärka muskler och leder och göra dem smidigare, något som passar utmärkt för en kropp som börjar bli sliten av många lyft. Har du aldrig utövat yoga förut är det alltså bra att börja under småbarnsåren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *