Att yoga är bra för vårt välmående är en stor anledning till varför många börjar med yoga. Anledningen är att de mår psykiskt bättre av att utöva yoga. Men det betyder inte att behovet av att ta hand om sitt yttre försvinner. Se yogan som ett tillfälle att ta hand om ditt yttre och inre. Om du får in en bra skönhetsrutin i samband med din yoga kommer du känna dig strålande efteråt. I det här inlägget har vi därför samlat några exempel på hur du kan vårda ditt yttre i samband med yoga.

Smink?

Det bästa du kan göra innan du går på ditt yogapass är att tvätta bort ditt smink. Att ha smink på sig under ett yogapass gör att huden inte får andas eftersom porerna är blockerade av smink, vilket i sin tur gör att du får akne. Men om du har bråttom och ska iväg direkt efter ditt pass och ändå vill känna dig lite piffig så är ett tips att använda dig av xlash, som är ett ledande märke inom ögonfransvård. De har bland annat ett serum som får dina ögonfransar att bli fylligare och längre.

Ansiktsvård

Innan du börjar ditt yogapass ska du helst tvätta bort ditt smink. Använd dig av en ansiktstvätt som tar bort sminket. Det finns också olika oljor som får bort envist smink, till exempel kokosolja. Efter att ditt yogapass är över är det bra om du använder dig av en mild ansiktstvätt igen eftersom du antagligen har svettats under passet, vilket har frigjort oljor som byggs upp i ditt ansikte om du inte tvättar bort det.

Därefter kan du använda dig av den hudvård du vill. Du kan använda en dagcreme. Om du har mer tid finns det ett flertal andra produkter som är bra efter träning. Ett serum kan hjälpa din hud att få mer fukt eller mer lyster. Ansiktsmasker har även de olika funktioner men något som alltid är bra efter träning är att använda hudvård som är lugnande och ger mycket fukt. En sheetmask är mindre kladdig än andra masker eftersom den läggs på ansiktet, verkar i ett par minuter och sedan slängs. Sheetmasks är lugnande och återfuktande.

Avslutningsvis kan du använda en facemist. En facemist kan också kallas för en ansiktsmist och ger ansiktet fukt. Du får den där uppfriskande känslan du behöver efter ett svettigt och ansträngande yogapass.

Använd hudvård efter din hudtyp. Om du inte vet vilken hudtyp du har kan du läsa om det på nätet eller fråga en hudterapeut.

Kroppsvård

När vi anstränger våra kroppar så svettas vi och eftersom många duschar efter yogapass så är det viktigt att huden återfår sin fukt. Då kan du använda dig av en kroppslotion. Men det finns också bodybutters, eller kroppssmör, som är extra tjocka i konsistensen och får din hud att kännas mjuk och mer spänstig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *