Det är ingen hemlighet att yoga är perfekt träning om du vill hålla kroppen smidig, självsäker och spänstig. Men fungerar det också på huden? Det finns vissa övningar som du kan göra med ansiktet som kan hjälpa dig att hålla huden så ung som möjligt. I kombination med rätt hudvårdsprodukter har du alla chanser att hålla dig så fräsch som möjligt. Genom att göra dagliga ansiktsövningar och smörja in dig med krämer morgon och kväll ger du dig själv de bästa förutsättningarna.

Ansiktsyoga blir allt mer populärt

Ansiktsyoga har slagit igenom stort under de senaste åren och det beror främst på att det finns läkare som säger att det fungerar som en naturlig botox. Det finns i nuläget inte så mycket forskning på det men kvinnor som provat säger att det har en bra effekt under längre tid. Det kommer inte magiskt att trolla bort dina rynkor men du kan få lite mer spänstig hud. Tänk dig att du får ett lyft i ansiktet precis som när du tränar vilken muskel som helst i kroppen. Dessutom får huden mer syre, vilket betyder att du får ett naturligt glow. Yogan gör också att du blir mer harmonisk och avslappnad, vilket också har en positiv effekt på din hud.

Glöm inte bort hudvården

Det går inte att förlita sig enbart på yogan utan du måste kombinera med en bra hudvårdsrutin för att din hud ska hålla sig i bästa skick. Investera gärna i bra hudvårdsprodukter från ett erkänt märke. Det kommer vara väl värt pengarna. Ett exempel är det amerikanska Exuviance som utvecklat riktigt bra produkter. Du kan köpa allt från ansiktskräm till toner från dem. Innan du lägger på dina krämer är det viktigt att du rengör huden ordentligt för att få bäst effekt.

Vilka övningar kan jag göra?

Om du inte är så bekant med ansiktsyoga kan du snabbt hitta olika övningar på nätet som du kan testa på. Ett exempel är att du bara rör på käkmusklerna fram och tillbaka i några sekunder. Det är viktigt att du är avslappnad i axlarna och resten av kroppen samtidigt som du gör det. Sätt gärna på lite passande musik för att komma i rätt stämning. Se också till att du har mobilen avstängd och inga störningsmoment under tiden som du gör dina övningar.

En annan övning som rekommenderas är att du ska forma ditt ansikte som ett O. Det är faktiskt en övning som aktiverar samtliga muskler i ditt ansikte. Det är viktigt att du försöker att inte rynka din panna samtidigt som du formar munnen. Även här är det viktigt att du sitter avslappnad med resten av kroppen. Om du vill ha tips på fler övningar så kan du bara söka på nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *