Under åren har yoga blivit en alltmer populär träningsform. Det är en träningsform med många fördelar och som inte alls kräver många redskap eller mycket plats.

Yoga är en spirituell, mental och fysisk träningsform som härstammar från Indien och numera hittar man yogan överallt i världen.

Den här träningsformen är något som passar för alla, vare sig man vill stressa ner och koppla av eller om man vill stärka kroppen. Det är en mix av meditation och stärkande övningar som görs med kroppens egna tyngder. Men det här är inte bara en träningsform utan yoga är en livsstil, man lär sig att hitta balansen och lugnet i livet.

Det fantastiska med yogan är att den varken kräver stora eller många redskap eller mycket plats. Detta gör det väldigt enkelt för de som vill träna yoga att göra det i sitt eget hem. Det enda man i stort sett behöver för att förvandla sitt hem till en yogaoas är: en yogamatta och ett tyst utrymme att kunna utföra övningarna på.

https://estore.nu/sv/ kan man hitta fina yogamattor och redskap som behövs för att sätta igång.

Skapa en yogaoas

För att kunna träna yoga är det viktigt att ha den rätta stämningen och miljön runt sig. Man bör befinna sig någonstans där det är tyst och lugnt för att kunna meditera och koppla av.

För att skapa en sådan stämning hemma finns det några enkla saker man kan göra.

Doftljus eller rökelse kan vara nyckeln till att komma ned i varv och skapa en härlig miljö för att träna yoga i. Olika dofter kan påverka nervsystemet och våra energier på olika sätt och därför kan det vara bra att hitta något som passar.

Något annat man bör göra är att skaffa sig en avslappnade spellista med yoga- och meditationsmusik. Musik hjälper oss att varva ner och olika vibrationer kan skapa olika energier som kroppen och sinnet kan behöva för att återhämta sig.

Och sist men inte minst hjälper det att släcka ner lamporna och tända ljus istället. Då detta skapar harmoni och en avslappnade miljö.

Med några få steg och saker kan man väldigt enkelt skapa sig sin alldeles egen yogaoas hemma. På så sätt kan man träna yoga och meditera när man vill i bekvämligheten av sitt eget hem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *