Det finns otroligt många hälsofördelar med yoga men en av de som man pratar mest om är stresslindring. Stress är ett väldigt brett samhällsproblem just nu och kan få förödande konsekvenser om det inte behandlas i tid. Om du stressar ofta försätter du kroppen i ett slags panikläge. Det kommer i värsta fall leda till att du blir utbränd. Att börja med någon form av yoga kan alltså motverka detta och få dig att slappna av på ett väldigt bra sätt.

Det finns många berättelser som folk som har minskat sin stress efter att de har börjat yoga. Men som nybörjare kan det vara svårt att veta var man ska börja. Ett tips är att starta varje morgon med ett lättare yogapass. Du kan ta det lugnt i början och enbart välja ut ett par övningar. Vill du inte gå till en klass kan du se på videor på Youtube eller liknande. Då kan du göra det i lugn och ro i ditt eget hem.

Du kan börja med en enkel övning där du sitter i skräddarställning och tar djupa andetag. Här är det väldigt viktigt att fokusera på andningen fullt ut, om du gör rätt ska den kännas i magen. Gör djupa inandningar med näsan och släpp ut långsamt med munnen. Sätt gärna på någon avslappnande musik samtidigt som du gör det. Om du går efter en video är ett tips att välja sådana som fokuserar på just stress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *