Det är många som tror att man inte kan träna när man blir gravid. Detta stämmer delvis. Givetvis ska du röra på dig och du kan oftast träna som innan, du måste bara ta det lite lugnare och lyssna på kroppen. En aktivitet som är riktigt bra när du är gravid är det som kallas för gravidyoga. Det påminner om vanlig yoga men övningarna är anpassade för dig som väntar barn. Det är också en fördel gällande andningen, vilket du kommer ha nytta av under förlossningen. Läs vidare om du vill lära dig mer om gravidyoga.

Några av de stora fördelarna med att gå på gravidyoga är att du får starkare ben, det kan lindra eventuella ryggsmärtor samt ge dig ett bättre självförtroende inför den stundande förlossningen. Det är en mycket lugn och skonsam yoga så du behöver inte vara rädd för att du ska överanstränga dig. Grunden för en sådan yogaklass är andningen, vilket även är otroligt viktigt under förlossningen. Genom att lära sig andas rätt kommer du kunna hantera värkarna på ett mycket bättre sätt. Att arbeta med andningen är också bra för att minska stresshormoner.

Det viktiga är att du går dit med ett öppet sinne och försöker vara så avslappnad som möjligt. Graviditeten kan vara en omtumlande upplevelse och det gäller att komma till sans med allt. Genom att vara med på gravidyoga kommer du få hjälp med stress och att minska adrenalinet. Du kan hålla på med gravidyoga genom hela graviditeten och köra så ofta som du själv känner för. Lyssna på din kropp och gör det som känns bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *