Om du hör ordet gong kanske du främst tänker på den stora metallplatta som man slår på med en tjock pinne. Men det är faktiskt en form av yoga också. Det är inte en av de mest välkända formerna av yoga i Sverige men det finns de som utövar det. Precis som i många andra former av yoga är det stort fokus på stressreducering och avslappning. Det börjar precis som en vanlig yoga med övningar som ska lösa upp hårda knutar i din kropp. Det följs sedan av en gongavslappning.

En gongavslappning går ut på att alla deltagare lägger sig ned. Du slappnar av och låter vibrationerna från en gong skölja genom dig. Det är alltså frågan om en gong som vi nämnde i inledningen. Effekterna av detta blir att du släpper all din stress och negativa tankar och tillåter dig själv att vara i nuet.

Gongyoga är som sagt inte så utbrett i Sverige men det finns på några skolor. Oftast är det inte en fristående klass utan det kombineras med till exempel vanlig yoga. Det är en perfekt avslutning på många typer av yogaklasser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *