Många som vill börja med yoga berättar att de inte känner sig tillräckligt viga eller att de har svårt att slappna av. Argumenten används både som ett motstånd och som motivation men oavsett inställning är lösningen enkel, testa och se! Det kan vara något för alla och yoga ger positiva effekter som styrka, smidighet, balans och en inre avslappning.

Som nybörjare är det första steget att helt enkelt sätta igång. Grunderna går att lära sig på några timmar och det finns mängder av tillvägagångssätt för att få den bästa möjliga starten. Antingen väljer du att gå till ett gym eller ett yoga-center för att hitta en lärare som du litar på och kan hjälpa dig att hitta den yoga-form som passar dig. Annars finns det mängder av videos på internet som beskriver och visar hur du kan gå till väga. I takt med att intresset för yoga ökat de senaste åren erbjuder allt fler guider och videoträning på nätet. Till en början kan du att testa flera olika alternativ för att hitta det som känns bäst för dig. Det finns specifika videos riktade till nybörjare som enkelt förklarar grunderna.

Ibland kan en så enkel sak som att hitta passande och fina kläder vara en motivation för att komma igång med en ny träningsform. Du kan till exempel hitta en snygg outfit där du kombinerar Parajumpers herr med några nya fräscha yogakläder för att vara redo både innan och efter träningen.

När du känner dig bekväm och redo att börja är det viktigt att komma ihåg att yoga handlar om att kunna koppla av. Försök att släppa stress och press och tillåt dig själv att vara nybörjare. Alla har varit där någon gång och det är dina egna framsteg som räknas.