Visst är det härligt att gå till en yogastudio och få hjälp av en expert med att utföra alla rörelser rätt. Ibland räcker tyvärr inte tiden till för sådant när livspusslet ska pusslas ihop, men du kan ändå njuta av en skön yogastund utan att lämna hemmet. Du behöver egentligen bara en yogamatta och en lugn vrå. Du kan till exempel låsa in dig i ditt badrum om det är tillräckligt stort. Så mycket yta behövs egentligen inte.

Men instruktör då? Hur får du tag på en sådan? Det är enkelt! Idag finns många typer av träning att hitta online. Faktum är att på bara senaste året har den digitala träningen ökat drastiskt. Det gör att det finns ett brett utbud av yogainstruktörer att hitta online. Absolut enklast och billigast är att vända sig till Youtube. Där lägger många erkända instruktörer upp yogapass i olika svårighetsgrader på nätet. Det finns också en rad abonnemangstjänster där du får betala en slant, men i gengäld få en mer personlig träning med tips och råd från instruktören.

Gillar du istället att vara analog finns mängder av böcker med yoga där de olika rörelserna beskrivs. Ibland kan det vara skönt att titta i en bok för att i lugn och ro bearbeta kunskapen. Huvudsaken är egentligen att du har tid på dig och en lugn plats att vara på.

Många har dock svårt att hitta motivation till hemmaträning, men det finns en rad knep du kan använda dig av. Börja till exempel med kortare pass så att de verkligen blir av. Allt eftersom tiden går kommer du att få mersmak och vilja träna mer. Avsätt också tid för din yoga i din kalender. När man har en bestämd tidpunkt är det större sannolikhet att passat faktiskt blir av. När du väljer att yoga hemma får du dessutom mycket gratis. Ingen tid går åt till att ta sig till en träningsstudio och du behöver bara mjuka kläder och din matta. Med en lägre tröskel är det lättare att få till sin träning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *