Att utöva yoga i hemmet är ett bra sätt att starta dagen eller varva ner efter en lång arbetsdag. Allt fler väljer att träna hemma eftersom det sparar tid och ger mer frihet. Fördelen med yoga är att det är väldigt lätt att utföra på olika platser, även hemma i vardagsrummet eller i trädgården. Här kan du läsa mer om allt du behöver för att komma igång med yoga hemma.

Rätt kläder

Yoga handlar om att andas djupt och hitta sinnesfrid samtidigt som du tränar och stretchar kroppen. För att uppnå alla hälsofördelar med yoga krävs det att du har bekväma och funktionella kläder. Precis som andra träningskläder krävs det att plaggen är tillverkade i bra material som gör att kroppen kan andas. Yoga är betydligt mer krävande än många tror och kräver därför högkvalitativa plagg. De flesta väljer att träna i bekväma och snygga träningstights och en topp eller t-shirt. Hos Aim’n hittar du massor av snygga yogaplagg i fina färger. En stor fördel med deras plagg, bland annat deras populära tights, är att de är seamless vilket innebär att du slipper obekväma sömmar. Det ger dessutom en behaglig och fin passform.

Yogamatta

En yogamatta är såklart ett måste för att du ska kunna utföra dina yogapositioner på bästa sätt. Du kan självklart ta en handduk eller en matta, men fördelen med yogamattor är att de ger ett bättre grepp vilket underlättar utförandet.

Digitalt yogaprogram

Sist men inte minst behöver du även någon form av digitalt yogaprogram att följa när du tränar hemma. Det finns massor av gratis yogavideor på YouTube och andra plattformar. Du behöver bara bestämma dig för vilken yogaform du vill utöva och sedan hitta introduktionsvideos för denna form. Självklart kan du även lära dig några yogapositioner utantill som du sedan utöver med regelbundna mellanrum.